CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Olomouci 23.11.2007


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní ředitelství Olomouc

Celníci zjistili další přetížené kamiony v Lipníku nad Bečvou

V návaznosti na probíhající silniční kontroly se ve středu přerovští a olomoučtí celníci zaměřili na kontrolní vážení projíždějících kamionů v Lipníku nad Bečvou. Společně s pracovníky ze Správy silnic Olomouckého kraje a Centra služeb pro silniční dopravu, středisko Prostějov, překontrolovali pomocí mobilních vah šestnáct nákladních vozidel, z nichž tři byla přetížená. Řidičům byly uloženy blokové pokuty ve výši pět tisíc korun.

Nejedná se o ojedinělý případ, kdy pracovníci přerovského mobilního dohledu zjistili taková porušení  předpisů. Za poslední tři měsíce se při těchto kontrolách jednalo o dalších šestnáct přetížených kamionů. Současně byly u některých řidičů zjištěny závažné nedostatky v dodržování bezpečnostních přestávek, doby řízení a v používání digitálních tachografů, za které jim byly uloženy pokuty ve výši  téměř dvacet šest tisíc korun.

Kontroly hmotností silničních motorových vozidel celníky jsou prováděny za účelem ochrany pozemních komunikací před nadměrným opotřebováním a destrukcemi a také proto, že přetížená vozidla jsou potencionálním nebezpečím pro další účastníky silničního provozu.

Celní ředitelství Olomouc má k dispozici fotodokumentaci.

   

por. Marie Bortlová
Tisková mluvčí CŘ Olomouc
tel: 585 111 172
mobil: 724 434 404
fax: 585 111 113
e-mail: m.bortlova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky